Ruïne van Brederode in de sneeuw

Een van de mooiste bezienswaardigheden in Santpoort is de Ruïne van Brederode. In de tweede helft van de 13e eeuw liet Willem I van Brederode het kasteel bouwen. In 1351 werd het kasteel gesloopt, omdat het beschadigd was door conflicten. De overblijfselen van het huidige kasteel dateren uit 1354, toen is het namelijk herbouwd. Een ander leuk feitje is dat de restanten van het kasteel van de Brederode’s staan geregistreerd als het eerste rijksmonument van Nederland.

De Ruïne van Brederode ziet er in elk seizoen indrukwekkend uit, maar vooral ’s winters als er sneeuw ligt komen de mooi rode en bruine tinten van de Ruïne goed naar voren. Ik zou het zeker aanraden om een keer een bezoek te brengen aan deze bezienswaardigheid. https://ruinevanbrederode.nl/

Recente berichten

De Zaanse Schans

Op 13 december ben ik samen met een goede vriend naar de Zaanse Schans gegaan.

Tegenlicht

Na een bewolkte dag gisteren, scheen de zon vandaag weer de hele dag door! Toen

Copyright 2024 © All rights Reserved. De Fotofamilie