De grote kaalslag

Nergens in de wereld blijft de natuur eeuwig hetzelfde, zo ook op de Lemelerberg niet. Vroeger bestond de Lemelerberg voor negentig procent uit heide, maar tegenwoordig groeien er veel verschillende soorten bomen en zijn de heidevelden van elkaar gescheiden. Zo’n twee jaar geleden is men begonnen met het herstellen van de oorspronkelijke natuur. Veel wandelaars zijn er niet blij mee. Het kappen van de bomen heeft in de omgeving geen draagvlak, maar toch gaat het door. De regering wilt namelijk de opgelegde doelen in het Natura 2000-gebied halen. Persoonlijk vind ik het wel wat hebben. Het heeft iets magisch zulke grote kale vlakes en het is niet zo dat er huizen of ander dingen worden gebouwd. Het blijft dus gewoon natuur…

Recente berichten

De Zaanse Schans

Op 13 december ben ik samen met een goede vriend naar de Zaanse Schans gegaan.

Tegenlicht

Na een bewolkte dag gisteren, scheen de zon vandaag weer de hele dag door! Toen

Copyright 2024 © All rights Reserved. De Fotofamilie